OCPP

OCPP - Open Charge Point Protocol

Fremtidens brugere af el- og hybridbiler vil forvente at ladningen foregår uden problemer. Den private lader placeret hjemme i garagen vil nok kunne bruges uden større problemer, men den accelererende etablering af ladestationer i primært de industrialiserede lande vil kræve en platform, som kan håndtere og kommunikere med mange forskellige brugere.

Hollandske e-laad foundation (nu ElaadNL) udviklede tilbage i 2009 den første version af en open source-applikationsprotokol til brug for kommunikationen mellem ladestationer og back-office systemer. Protokollen fik navnet OCPP – Open Charge Point Protocol og har siden gennemgået en løbende udvikling. Den seneste version er fra 2018 og hedder OCPP 2.0 (opdateret i 2020 via releasen 2.0.1). Det er nu en medlemsorganisation, som hedder Open Charge Alliance (OCA, www.OpenChargeAlliance.org), som bl.a. via input fra styre- og arbejdsgrupper fastsætter udviklingen af applikationen.

Kort og enkelt fortalt muliggør OCPP via sin åbne SW-protokol integrationen af forskellige typer ladere og deres management systemer med forskellige kontrol- og afregningssystemer.    

Scroll to Top

Jeg handler som:

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.